”Barn uppfattar mig inte som mamma”


Jag är den enda som tar upp tre barn, pojkar (två 2,5 år gamla, de äldsta 4 åren). De lyssnar inte alls på mig, men de är rädda för min vän. De hör mig från tionde gången och bara när jag höjer min röst. De märker mig när jag redan var utmattad.

Svartsjuk på mig, riva från varandra. Även om jag kysser alla, kramar, bryr jag mig. Jag förklarar för den äldsta hur bra det är att vara senior. Och fortfarande kämpar, skriker. Försöker vara en hård mamma, men det fungerar inte alls. Vad ska man göra? Jag är rädd när de fortfarande växer upp kan jag inte utbilda dem, jag kan inte vara förälder.

Natalia, 33 år gammal

Natalia, för det första vill jag uttrycka respekt för dig: Att vara mamma i allmänhet, ensam, att utbilda tre barn, det verkar något orealistiskt. Jag skulle vilja intervjua dig om vad som stöder dig och hur du lyckas hitta resurser för kramar och samtal med barn.

För det andra skriver du: "Barn uppfattar mig inte som mamma … de hör från tionde gången," och "De är rädda för en flickvän". I själva verket kan du slåss, skrika och inte vara rädd för din mamma, och den mamma som skapar ett säkert utrymme. Kom ihåg hur vuxna beter sig med utomstående – som det accepteras: artigt, ibland otydligt. Men hemma tillåter många att koppla av och vara sig själva. Den spänning som samlas under dagen på jobbet kan "hälla ut" hemma, på ett säkert ställe.

Barn har också: utomstående måste se upp, eftersom de är oförutsägbara, och de kan plötsligt lämna. Särskilt om dessa människor ger periodisk glädje kan de inte bli rädda för dåligt beteende. Och mamma kommer att älska, mata, läka alltid, även efter en trasig kopp eller målad tapet. https://www.viajandoasegurado.com/7-vanliga-anstalldsproblem-med-barn/ Dessutom är det viktigt att veta att barn i genomsnitt bara fem år behärskar vissa regler och börjar reglera deras beteende. Fram till detta ögonblick utforskar de aktivt världen, imiterar vuxna som omger dem.

Barn i åldern 2,5 år vet fortfarande inte hur man analyserar konsekvenserna, bygger kausala relationer. Nervsystemet under denna period är lätt att locka, barnet kan ännu inte sakta sig själv.

När det gäller styvhet är det inte särskilt effektivt. Ett barn kan tränas så att han gör något eller inte gör från rädsla. Men detta kommer för det första att fungera dåligt på grund av ovannämnda åldersegenskaper. För det andra förnedrar detta barnets mänskliga värdighet, som rinner in i alla slags komplex av psykologiska problem. För det tredje slutar styvheten snabbt att fungera, och då ökar föräldrar examen och sedan om och om igen. Ibland leder denna väg till problem.

Alla listade manifestationer av dina barn, i första anblicken, passar in i den normativa bilden av utvecklingen. Men jag förstår att detta inte är lättare för dig. Här är några frågor som kan stöta på lösningar: som hjälper dig? Vem stöder dig? Hur kopplar du av och när du gjorde det för sista gången?

Är alla dina vardagliga affärer verkligen nödvändiga (till exempel strykning av barnens saker)? Var ritar du information om utveckling och utbildning av barn? Hur kommentarer påverkar dig, råd från din miljö? Har du gemensam aktivitet med dina barn inte för utveckling, men precis så: att vägleda, slåss mot kuddar, dra på varandra, hoppa på pölar, ligga i snön, lämna med pasta?

Sådant enkel implementering och roliga saker hjälper till att lindra stress, tillfredsställa behovet av barn i fysisk aktivitet, bilda en förtroendemiljö och förhindra att negativa vanor slappnar av.

Mitt personliga livshack, som hjälper mig att lägga ett barn i timmar: en intressant ljudbok eller podcast i hörlurarna är användbart och lugnt. Det finns till och med en fördel från en lång läggning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *